torsdag 17 april 2014

Reflektioner över händelse 15 april

Den händelse som inträffade igår, tisdag, kl. 07.15 vid en busshållplats i Böle är nu, vad vi rektorer kan bedöma, utredd.
Tyvärr har ett djupt och tragiskt missförstånd uppstått. Det har visat sig att den bilförare, som erbjöd skjuts till Björkhagsskolan själv är förälder till två elever vid samma skola. När han den här morgonen skulle skjutsa sina egna två barn såg han de andra två ställa ifrån sig sina cyklar och erbjöd dem då att åka med. Bland annat fick han intrycket att de cykelparkerande eleverna hade en hel del packning att bära på. Eleverna avböjde erbjudandet om att åka med.
Med facit i hand kan man inte annat än beklaga händelseutvecklingen. Flera olyckliga omständigheter kan noteras. Att barn inte alltid ser helheter är naturligt. (Skulle de cyklande barnen sett de två skolkamraterna, som satt i bilen, hade kanske det hela fått en helt annan vändning).
De sociala mediernas funktion i samband med händelsen har varit påtaglig. Det kan finnas skäl att reflektera över den funktionen, men det får ske i ett annat sammanhang.

Arne Nygren
Rektor 
Linghedsskolan
Rönndalsskolan

Ingela Björk
Rektor
Björkhagsskolan
Liljansskolan 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Genrep inför kvällen